Yetenekli besteci ve söz yazarı Jan Eren müzik dünyasında ses getiriyor

Haftasonu için verilen ev ödevini savsaklama stresi bir tarafa dursun, pazar akşamı banyosu ve “Bizimkiler” dizisi ikilisinden vazgecmediyseniz, büyük ihtimal öğretmeniniz bir veli toplantısında ebeveynlerinize “Zeki ama dersini çalışmıyor” demiştir. Sonuçta 90’ların çocuğusunuzdur ve biraz zaman sonra da Çetin Tekindor’un başrolde oynadığı ege kokan bir Çağan Irmak filmiyle de yavaş yavaş büyümeye başlamışsınızdır. Ama artık kirli bir savaş bedellerindesinizdir.

İşte bize tam da bunu anlatan “Fatih Demir – Çoktan” adlı single çalışması, geçtiğimiz günlerde müzik listelerine girip dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Şarkının söz ve müziği ise bir çok insanın hissettiği ancak dile dökemediği duyguları notalara dönüştüren söz yazarı ve besteci Jan Eren’e ait. Uzun yıllar müziğin farklı alanlarında emek veren Jan Eren, yıllar içerisinde yazdığı şarkı sözü ve besteleri yayınlamaya başladı. “Tanınmak üretkenliğimi zedeliyor” diyerek müziğin mutfağında olmayı tercih eden Meçhul Besteci Jan Eren’in merak edilen müzik yolculuğu ise şöyle;

1991 yılında Ankara’da doğdu. 2007 yılında profesyonel müzik hayatına başladı. Bir müddet kendi solo çalışmaları yanı sıra çeşitli müzik gruplarında çalıştı. 2010 yılında AYNA grubu üyelerinden CAN GÜNEY ve rahmetli CEMİL ÖZEREN ile tanıştı ve beraber çalışma imkanı buldu. 2012-2013 yıllarında CEVDET BAĞCA, MURAT YILMAZYILDIRIM, HALUK LEVENT, GRUP ABDAL gibi sanatçı ve grupların çeşitli konserlerine eşlik etti. 2016 yılında “Eren ile Müzik Yorumları” projesini hayata geçirdi ve 2016-2017 yıllarında basılı yayında müzik ile ilgili yazılarını paylaştı. Yıllardır demlenmeye bıraktığı şarkı sözü ve bestelerini 2022 yılından itibaren yayınlamaya başladı. Günümüzde müzik çalışmalarına Adana’da devam eden Jan Eren, müzik ile ilgili yazılarını çeşitli web platformlarında yayınlamaktadır. Müzik ile ilgili dikkat çekici içerikler ürettiği “Jan Eren” adlı YouTube kanalı da 2023 yılından itibaren yayın hayatına başlamıştır.